< Go back

Sirius fortsätter förvärva i Finland

2019-02-10T16:55:16+02:001.4.2016|

En intressent till det finska fastighetsbolaget Sirius Capital Partners har förvärvat en portfölj bestående av åtta handelsfastigheter belägna i södra och sydöstra Finland. Säljare är Lemminkäinen Talo Oy och Finavo Oy, som ägs av Lemminkäinen Talo Oy, Ömsesidiga Försäkringsbolaget Etera och Viator Oy.

Alla fastigheter är nybyggda, moderna fastigheter med mycket begränsat investeringsbehov de kommande åren. Huvudhyresgäster i portföljen är Tokmanni, S-gruppen och Kesko och många hyresavtal har ingåtts nyligen, vilket påvisar hyresgästernas starka tro till affärsplatserna.

”Vi är väldigt nöjda över att förvärva dessa fastigheter till vår portfölj. De är moderna och funktionella fastigheter i attraktiva handelslägen och vi ser fram emot ett fruktbart samarbete med hyresgästerna, varav vi redan känner många sedan en lång tid tillbaka”, säger Jonas Ahlblad, CIO på Sirius Capital Partners.

Advium var säljarens kommersiella rådgivare i transaktionen och säljarens juridiska rådgivare Advokatbyrå Hammarström Puhakka Partners. Köparens juridiska rådgivare var Krogerus Advokatbyrå.

Kontaktuppgifter

Sirius Capital Partners:

Patrick Gylling, Partner, CEO, +358 40 542 6397,
patrick.gylling@sirius.fi

Jonas Ahlblad, Partner, CIO, +358 50 563 7667,
jonas.ahlblad@sirius.fi

Matti-Pekka Sävelkoski, Partner, CFO, +358 40 774 2909,
matti-pekka.savelkoski@sirius.fi

 

www.sirius.fi, Twitter @We_Are_Sirius

Go back